U bent van harte welkom!

Tel: 06 - 50 855 705 / 06 - 44 06 30 46 / Info@occasions4u.nlBanden

Een van de belangrijkste componenten van de auto, de banden, vaak zijn we niet bewust, een band is toch een band? Er zit APK op mijn voertuig, dus dan is het toch goed? Integendeel, veel componenten zijn afhankelijk van het gedrag van uw auto. De minimale wettelijke eis is 1.6mm, echter is dit zeer minimaal voor voldoende grip in slechtere omstandigheden.

Is uw band onder de de minimale eis is dit strafbaar, bij 1 ondeugdelijke band betreft de bekeuring €140,-, bij 4 banden loopt het zelfs op tot €470,-!

Autobedrijf Harderwijk levert zomerbanden, winterbanden, all-season banden, caravan banden én runflat banden, voor zowel personenauto’s als bedrijfswagens.


Winter/zomer banden

Het verschil tussen zomer- en winterbanden is aanzienlijk. Eén belangrijk verschil valt direct op: het profiel. Maar ook de rubbersamenstelling van de banden is verschillend. Dit verschil is niet direct zichtbaar, maar wel goed merkbaar op de weg. Deze twee belangrijke verschillen hebben invloed op de remweg, het afrolgeluid en de rolweerstand. We hebben de belangrijkste verschillen voor u op een rij gezet.De lamellen

De lamellen in winterbanden zorgen voor grip bij remmen en optrekken. Tijdens het rijden vervormt het profiel en werken de lamellen als een soort ‘grijpers’ op het wegdek. De meeste lamellen zijn dwars op de winterband geplaatst om extra grip te creëren bij het accelereren en het remmen. Voor de stabiliteit in bochten zijn de lamellen ook verticaal geplaatst en zijn zigzaglamellen toegepast. Ook de rubbersamenstelling van zomer- en winterbanden verschilt. Het loopvlak, het gedeelte van de band dat in aanraking komt met het wegdek, van een winterband is namelijk voorzien van een rubbersamenstelling die ook bij lage temperaturen (lager dan +7°C) flexibel blijft. Hierdoor kunnen de profielblokken makkelijker vervormen, waardoor ze meer grip genereren.